vrijdag 9 november 2012

Verhuizing + Dagje Emst


Er is weer een hoop gebeurd !!

Gister ben ik naar JV-Motors in Zwartsluis geweest en liep daar zowaar tegen een "Clubman Ace" stuur aan ! Dit is bij uitstek het stuur voor een Café Racer. Het is in feite een M-stuur welke verder naar beneden gedraaid kan worden om een meer sportieve zithouding te krijgen.

Nadat ik terug was uit Zwartsluis heb ik het frame en losse onderdelen van mijn CX verhuist naar Emst. Bij mijn ouders in de schuur is meer dan genoeg ruimte om te klussen en mijn vader heeft een imposante verzameling gereedschap. Gelukkig weet hij het ook goed te gebruiken en kan hij me waar nodig even assisteren ;-)
Ace Clubman stuur
Toen ik eenmaal met aanhanger (frame) en kofferbak vol rommel in Emst was aangekomen heb ik direct het stuur gepast op de CX en dit past echt perfect ! De zithouding is ook goed.

Nieuwe achterveren
Bij JV-Motors heb ik ook een setje nieuwe achterveren meegenomen dus deze ook maar direct even pas gemaakt en erop gezet. Deze veren zijn 15mm langer dan de originele waardoor de lijn van de motor weer iets sportiever word. (voor zover 15mm zichtbaar is). Zoals op de foto te zien is heb ik ook  de achterkant van het frame afgeslepen.

Roestige panne !

Als eerste project heb ik gister het leer en schuim van het buddyzit gehaald aangezien ik het buddyzit iets te lang en te breed voor mijn CX vond. De bodemplaat is behoorlijk roestig wat helemaal niet gek is aangezien het al een behoorlijk oud buddyzit is. Dit los ik later op met een beetje schuren en een likje zwarte verf.
Ingekort
En doormidden geslepen
Eerst heb ik het buddyzit zo'n 7cm ingekort en in de lengte doormidden geslepen.

Beide helften weer aan elkaar
Van beide helften 25mm in lengte verwijderd en ze weer aan elkaar gelast waardoor het eindresultaat zo'n 5cm smaller is dan voorheen. Aan de voorkant heb ik een mooie oplopende rand gemaakt welke straks bij het bekleden met schuim en leer weer netje over kan lopen naar de tank.
Onderstaande foto's is het eindresultaat van het ombouwen van het buddyzit. Ziet er nu een stuk beter uit en past nu perfect bij de grootte van de motor en het eindresultaat wat ik voor ogen heb.


Mijn vader vond het ook nog even nodig om een foto te maken terwijl ik aan het klooien ben. Om hem even te plezieren heb ik deze maar bijgevoegd ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten